NVAS activiteiten

De NVAS organiseert conferenties en studiedagen, die vrij toegankelijk zijn voor alle NVAS-leden. Leden worden aangemoedigd een bijdrage te leveren door bijvoorbeeld het presenteren van een paper of door het bieden van organisatorische ondersteuning.

  • Elke drie jaar organiseert de NVAS een internationale conferentie over een onderwerp dat gerelateerd is aan Afrika-onderzoek uitgevoerd binnen Nederland en België, waarbij diverse disciplines aan bod komen. In 2010 organiseerde de NVAS de conferentie ‘Africa for sale. Analysing and theorizing foreign land claims and acquisitions’, in 2008 de conferentie ‘African children in focus’, in 2005 de conferentie ‘Africa without borders’ en in 2003 de conferentie ‘Power, politics and poetry: Dutch perspectives in African Studies’.
  • Twee keer per drie jaar (in het jaar waarin geen conferentie wordt gehouden) wordt er door de NVAS een studiedag georganiseerd waarbij een populair thema voor een breed publiek centraal staat. In het verleden kwamen de volgende onderwerpen reeds aan bod: Conflict, gezondheid, taal & cultuur, en technologie (2009), Populaire muziek in Afrika, rap & hiphop (2006), Kunst in Afrika (2004) en Toerisme in Afrika (2002).